Ingyenes szállitás 30. 000 Ft feletti rendelés esetén !
Feliratkozás a Hírlevélre Legyél Te az első, aki értesül a termékbevezetésekről.

LÁBBELIKHEZ Importőr: Maximus HCD Kft, Converse

Magyarországi Képviselet

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy eredeti Converse terméket választott. Engedje meg, hogy a következőkben figyelmébe ajánljunk néhány

hasznos információt. Kérjük szánjon néhány percet jelen anyag átolvasására.

A használati-kezelési útmutató célja

- Megkönnyíteni az igényeinek legmegfelelőbb lábbeli kiválasztását

- A lábbeli használatához szükséges megfelelő ismeretek átadása

- A lábbeli minőségének megtartásához szükséges tárolási, kezelési feltételek ismertetése

- A jogai érvényesítéséhez szükséges alapvető információk átadása

Rendeltetés

A lábbelin elhelyezett címkén megtalálja az adott modell rendeltetését. A rendeltetést mindig vegye figyelembe a lábbeli

kiválasztásánál és használatánál! Alapvetően a Converse cipők rendeltetése alkalomszerű viseletű lábbeli, rövid időtartamú

viselésre készülnek, főként divat-, és tetszetősségi ígényeket elégítenek ki. Ha nem a rendeltetésnek megfelelően viseli a lábbelit,

az károsodhat, vagy tönkremehet, a szavatossági jogok elvesztésével jár.

Anyagösszetétel

A lábbeli főbb részeinek az anyag összetételét mutató, a lábbeliken található jelképes tájékoztató ábrák magyarázata az alábbi:

Tisztítás, ápolás

A lábbeli élettartamát , a minőségen és a rendeltetésének megfelelő használatán kívül nagy mértékben befolyásolja a rendszeres és szakszerű tisztítás, ápolás. Ennek elmaradása az esztétikai károsodás mellett a lábbeli anyagainak természetes öregedését is meggyorsítja, a lábbeli idő előtti elhasználódásához vezet.

FIGYELEM! Ez nem szavatosság érvényesítési jogalap!

A tisztítást, ápolást a cipőben lévő jelképek, vagy a jelölés alapján a következők szerint végezze. FONTOS, hogy a lábbeli ápolását mindig a por és szennyeződések eltávolításával kezdje ! A leírtaktól eltérő, szakszerűtlen tisztítás tönkre teheti a lábbelit, ami nem szavatosság érvényesítési jogalap!

A bőr felsőrészről az enyhe szennyeződést puha ruhával, puha szőrű kefével, az erősebb szennyeződést bőr radírral távolítsa el,

mindkét esetben száraz állapotban! A tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű, esetleg színtelen szilikonos cipőkrémmel vékonyan kenje be, majd néhány perc múlva fényesítse ki. Használhat szilikonos önfényezőt is.

Soha ne tisztítsa a bőr lábbelit nedves állapotban vagy vízzel!

Bevonatos bőr: a műbőrnél leírtak szerint

Velúr vagy nubuk bőr: felsőrészről az enyhe szennyeződést puha szőrű kefével távolítsa el. A felületet egyöntetűen tisztíthatja gumis cipő kefével (csak egy irányba húzza!). Erősebb szennyeződést bőrradírral tüntetheti el. Célszerű ezután velúr nubuk tisztító szivaccsal átdörzsölni a lábbelit. Végül a felsőrész színével megegyező színű velúr nubuk spray-vel fújja át egyenletesen az egész felsőrészt. Soha ne tisztítsa a velúr vagy nubuk bőr lábbelit nedves állapotban vagy vízzel! Ne használjon cipőkrémet!

Zsíros kikészítésű bőr: tisztítás a velúr bőrnél leírtak szerint, ápolás zsíros cipőkrémmel vagy bőr zsírral

Lakkbőr: puha szőrű kefével, vagy enyhén nedves, puha ruhával tisztítsa le a szennyeződést, száradás után puha ruhával fényesítheti. Használjon lakkbőr tisztítót, de ne használjon cipőkrémet!

Műbőr: a szennyeződést langyos, tiszta vízzel megnedvesített ruhával mossa le, szárítsa meg sugárzó hőtől távol, majd puha ruhával fényesítse ki. Használhat műbőrre ajánlott sampont is a kezelési útmutatóban leírtak szerint. Ne használjon cipőkrémet!

Textil: puha szőrű kefével, amit csak erre a célra használ távolítsa el a port, szennyeződést. Erősebb szennyeződések esetén speciális textiltisztító sampon használatát javasoljuk, a használati útmutatóban foglaltak betartásával

Kombinált –több anyagból készült- felsőrészek: az adott anyagokra javasolt tisztítást, ápolást végezzem ügyelve arra, hogy ne szennyezze az éppen nem tisztított anyagrészt. Amennyiben az anyagok nagyon különböznek egymástól, használhat cipőre kifejlesztett és ajánlott sampont a kezelési útmutatóban leírtak szerint.

Talp : száraz állapotban erős szálú kefével tisztítsa. Amennyiben szennyezett marad, nedves ruhával le lehet törölni, de vigyázzon, hogy a felsőrészt ne szennyezze össze!

A LÁBBELIKET ÁZTATNI, VAGY MOSÓGÉPBEN MOSNI TILOS! A mosás vagy áztatás maradandó károsodást okozhat, így a kellékszavatossági igény elutasítható.

Származási hely : a lábbelik gyártása a világ több helyére telepített korszerű technológiákkal történik. Az Ön által választott lábbeli származási helye a bevarrt cimkén, valamint a cipő dobozán került feltüntetésre.

Szavatosság: A szavatosság időtartama a vásárlástól számított két év A vásárlók minőségi kifogásának intézését a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet szabályozza. E rendelet alapja a Polgári Törvénykönyv 2013.évi V. törvény 6:157-6:174. §-ai, amelyek a vásárlóknak biztosított kellékszavatossági jogokat szabályozzák.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a lábbelikre vonatkozó szavatosság csak a vásárláskor is a termékben lévő, de akkor nem látható hibákra vonatkozik!

Kérjük, vegye figyelembe az alábbi használati és kezelési tanácsainkat:

· Vásárláskor mind a jobb-, mind a ballábas cipőt próbálja fel. A szűk és/vagy rövid, illetve a bő és/vagy hosszú lábbeli nem csak kényelmetlen, hanem a felsőrész formavesztéséhez és a lábbeli idő előtti tönkremeneteléhez is vezethet. FIGYELEM! Ez nem szavatosság érvényesítési jogalap!

· A zárt felsőrészű lábbeliket csak zoknival viselje

· A záróelemeket (fűző, tépőzár, stb.) minden le- vagy felvétel alkalmával oldja, ill. rögzítse, mert a kéregrész és/vagy a szárrész záróvonali része károsodhat

· A záróelemeket olyan szorosan rögzítse, hogy a sarok a bélés károsodásának elkerülése érdekében csak minimálisan mozoghasson a cipőben

  • A lábbeli felhúzásakor használjon cipőkanalat

· Használat után sámfázza ki a cipőt, vagy a fejrészét tömje ki papírral, hogy a hajtási ráncok kisimuljanak

· Az átnedvesedett lábbelit kisámfázva, vagy kitömve szárítsa a sugárzó hőtől távol, szellős helyen

· Nagyon fontos, hogy a lábbeliket ha lehet naponta váltsa! A nem izzadós láb is termel izzadtságot, amit a bélés (béleletlen lábbelinél a felsőrész húsoldala) magába szív. Ezt a nedvességet le kell adnia, ezért kell pihentetni, szellőztetni a lábbelit, ellenkező esetben az anyagok idő előtt tönkremennek. Figyelem! Ez nem szavatosság érvényesítés jogalap!

· Ha a lábbelin kisebb hiba keletkezik, azonnal javíttassa meg, ezzel akadályozza a lábbeli esetleges tönkremenetelét.

· Bármilyen bizonytalanság vagy kérdés esetén forduljon az eladóhoz.

  • Az időjárásnak megfelelő lábbelit viseljen

· Az általunk forgalmazott lábbeliktől- a külön jelzetteket kivéve- nem várható el vízállóság. A nubuk, velúr és a textil felsőrészű lábbelik kimondottan nem vízállóak.

Reméljük, hogy a leírtak a segítségére lesznek, és azok betartásával sokáig örömmel használhatja a Converse cipőjét. Mindezt kívánja Önnek az importőr:

Maximus HCD Kft, Converse Magyarországi Képviselet

To Top